Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 8 d’abril del 2012

Avanç del reportatge: La Guerra de Successió

Hola a tots,
El reportatge de la Guerra de Successió, com he dit, és un reportatge, i, per tant, tindrà una extensió considerable. Per fer-ho més amè, aniré posant ilustracions per cada paràgraf que hi estiguin relacionats.

Aquí tenim, l'avanç del reportatge, per poder posar-vos en situació i que us feu una idea del que vindrà més endavant:
La Guerra de Successió és la conseqüència de la falta de descendència del rei de la Corona de Castella i d’Aragó, Carles II, que li deien l’Echizado, perquè es veu que no era gaire “ràpid de ment”, encara que els experts no s’han posat d’acord per decidir si tenia una deficiència mental o no. Com que no era una persona “forta” genèticament parlant, no va tenir cap fill, i al morir als trenta-cinc anys sense hereu, va deixar una incògnita a dos pobles diferents amb idees i preferències molt distants.
Varen sorgir dos pretendents per a la corona: l’Arxiduc Carles d’Àustria i Felip V, de la dinastia francesa dels Borbons.
A partir d’aquí, esclata una guerra civil per escollir qui ha de ser el nou monarca. Els primers anys de la guerra van ser favorables a l'arxiduc Carles.

1 comentari:

  1. El reportatge promet. L'espero amb delit perquè aquesta és una etapa molt interessant i decisiva de la història de Catalunya.

    ResponElimina